Main content

Luister nu naar de podcast Telemonitoring van COVID-19-patiënten

Nieuws

Eind oktober werd het Albert Schweitzer ziekenhuis ineens een van de corona-hotspots van Nederland. Het moest zelfs de Spoedeisende Hulp een etmaal sluiten. Die gebeurtenis gaf een extra boost aan de invoering van telemonitoring van mensen met COVID-19 door het ziekenhuis.
In deze aflevering van de podcast Digitale zorg vertellen longarts Wouter Blox, verpleegkundig specialist Netty de Graaf en projectmanager Nelleke Plaisier over hun ervaringen met telemonitoring voor die bijzondere patiëntengroep.

Slimme Zorg Estafette

Deze aflevering is de tweede in een reeks van 4 boeiende combinaties van een podcast plus lunchbijeenkomst, waarmee de NVZ meedoet aan de Slimme Zorg Estafette. Elke aflevering bevat een mooi voorbeeld van digitale zorg. In de podcasts vertellen zorg- en andere professionals, bestuurders en patiënten over hun ervaringen met digitale zorg. Tijdens de lunchbijeenkomsten beantwoorden diezelfde sprekers jouw vragen die je van tevoren kunt insturen via e-mail of tijdens de bijeenkomst kunt stellen. De lunchbijeenkomst die bij deze podcast hoort, vindt plaats op donderdag 11 februari van 12.00 tot 12.45 uur. De eerste aflevering, over telebegeleiding van mensen met hartfalen, is terug te luisteren.

Digitale Zorg en VIPP 5

De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s Digitale Zorg en VIPP 5. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Je kunt je al aanmelden voor de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Je beluistert de podcasts via Spotify, iTunes of de podcast-app op je smartphone.

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

VIPP

Wil je meer informatie over Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling tussen Patiënt & Professional (VIPP)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.