Main content

Luister naar de podcast Virtual hospital van Maasziekenhuis Pantein

Nieuws

De dokter die via een beeldscherm in de huiskamer verschijnt is voor Maasziekenhuis Pantein geen nieuwe digitale gadget. Het is een logische uitwerking van de visie dat de zorg thuis en in het ziekenhuis naadloos op elkaar moeten aansluiten. Daarom investeerde de organisatie in een virtual hospital. Speciaal daarvoor richtte het ziekenhuis onder meer compacte spreekkamers in met goede online verbinding en dubbele beeldschermen. Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn, manager poliklinieken Roald Huiskers en internist-oncoloog Brian Scholtes vertellen over de start van het virtual hospital, de inbedding in de polikliniekorganisatie en de ervaringen van patiënten en zorgprofessionals.

Slimme Zorg Estafette

Deze aflevering is de laatste in een reeks van 4 boeiende combinaties van een podcast plus lunchbijeenkomst, waarmee de NVZ meedoet aan de Slimme Zorg Estafette. Elke aflevering bevat een mooi voorbeeld van digitale zorg. In de podcasts vertellen zorg- en andere professionals, bestuurders en patiënten over hun ervaringen met digitale zorg. Tijdens de lunchbijeenkomsten beantwoorden diezelfde sprekers jouw vragen die je van tevoren kunt stellen per e-mail of tijdens de bijeenkomst kunt stellen. 

Digitale Zorg en VIPP 5

De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s Digitale Zorg en VIPP 5. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Je kunt je al aanmelden voor de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Je beluistert de podcasts op onze podcastpagina, via Spotify, iTunes of de podcast-app op je smartphone.