Main content

Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg gelanceerd

Nieuws

Tijdens de landelijke online conferentie op 8 en 10 juni van het Programma Uitkomstgerichte Zorg, is het nieuwe Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg gelanceerd. Deze community is hét platform voor (zorg)professionals, werkzaam bij instellingen binnen de medisch-specialistische zorg of bij patiëntvertegenwoordigende organisaties. Op deze online leer- en samenwerkomgeving brengen we uitkomstgerichte zorg samen in de praktijk. Je vindt er inspiratie en concrete handvatten om aan de slag te gaan met uitkomstgerichte zorg. 

Open kennisplatform

Omdat we uitkomstgerichte zorg zo breed mogelijk willen uitrollen in de zorgbranche in Nederland, is bijna alle informatie openbaar te vinden en gebruiken op het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg. De focus ligt op het delen van nieuws en praktijkvoorbeelden, maar je vindt er ook concrete tips, tools en hulplijnen om zelf aan de slag te gaan. Wil je aan de slag met uitkomstgerichte zorg, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur dan je ondersteuningsverzoek in.

Word lid van de community

Als lid van de community heb je veel voordelen. Je kunt op een laagdrempelige manier contact leggen met andere (zorg)professionals. Breid je netwerk uit, vind inspiratie in de praktijkvoorbeelden en discussieer mee. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan evenementen of activiteiten die alleen voor communityleden worden georganiseerd. Dus wil je écht deelnemen aan de beweging? Word dan lid van de community!

Oproep ambassadeurs en coaches

Om de beweging verder te brengen, zijn ambassadeurs en coaches nodig. Mensen die enthousiast en inspirerend hun kennis en ervaring met uitkomstgerichte zorg willen inzetten om ziekenhuizen en klinieken verder te helpen. Wil je hier aan bijdragen? Lees meer en meld je aan als ambassadeur of coach

Verbinding met andere partijen

In het Nederlandse zorglandschap bestaan veel programma’s en initiatieven die werken aan uitkomstgerichte zorg. Het Kennisplatform verbindt al deze initiatieven, zodat ze elkaar aanvullen en versterken. 

Programma Uitkomstgerichte Zorg & Veranderaanpak

Het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg komt voort uit het Programma Uitkomstgerichte Zorg dat loopt in de periode 2018 tot 2022. Ook na deze periode breidt het Kennisplatform zich uit en blijft dé ontmoetingsplek voor (zorg)professionals die verder willen met uitkomstgerichte zorg. Het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg is onderdeel van de Veranderaanpak. De Veranderaanpak is het onderdeel van het Programma Uitkomstgerichte Zorg dat focust op leren en veranderen, en wordt gecoördineerd door de NVZ.

Banner platform uitkomstgerichte zorg

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg