Main content

Kamerleden geïnformeerd over inhaalzorg tijdens digitaal werkbezoek

Nieuws

Kamerleden van VVD, D66, JA21 en Forum voor Democratie zijn tijdens een virtueel werkbezoek bijgepraat over de stand van zaken van het inhalen van de uitgestelde zorg door corona. De NVZ organiseerde het werkbezoek samen met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Het Isala Ziekenhuis in Zwolle vertelde hoe daar de inhaalzorg zo goed mogelijk wordt georganiseerd met oog voor medewerkers die al een extra inspanning hebben geleverd voor de zorg van coronapatiënten. Tijdens het werkbezoek werd duidelijk dat de opgave voor de inhaalzorg fors is en voor een substantieel deel nog zal doorlopen in 2022.

Extra inspanning voor zorg coronapatiënten

Deelnemers waren Aukje de Vries (VVD), Nicki Pouw-Verweij (JA21), Wieke Paulusma (D66), Pepijn van Houwelingen (FVD). Kamerleden kregen een toelichting bij de cijfers en achtergronden van de inhaalzorg. Het UMC Utrecht lichtte daarbij de specifieke rol van umc’s toe.

Knelpunten bij specifieke behandelingen

Tijdens het werkbezoek deelde ZN de laatste ontwikkelingen van de inhaalzorg. Ook gaf ZN een toelichting op de verschillende routes van patiënten en de oplossingen voor knelpunten, zoals bij specifieke behandelingen waarvoor de wachtlijsten lang zijn. Tot slot werd gezamenlijk vooruitgekeken naar de manier waarop ziekenhuizen de wachtlijsten weer binnen de normen kunnen brengen.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.