Main content

Jaaroverzicht JuMP

Nieuws

Ziekenhuizen en revalidatie-instellingen hebben de ambitie uitgesproken om de Nederlandse medisch specialistische zorg toekomstbestendig te maken. Dit doen zij door samen met anderen de juiste zorg aan de patiënt te bieden, op de plek en manier die het beste bij die patiënt past. Ze worden daarin door de NVZ ondersteund met het programma Juiste medisch specialistische zorg voor de patiënt (JuMP). In 2019 heeft JuMP veel gedaan om leden en andere partners in de zorg te helpen om Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP) een stap dichterbij te brengen. Lees het jaaroverzicht op de website van JuMP voor een kort overzicht.

Wat is nodig voor JZOJP?

In 2019 heeft JuMP in kaart gebracht wat er nodig is om zorg anders in te richten. JuMP deed dit samen met de voorlopers op het gebied van juiste zorg op de juiste plek. Dit heeft geleid tot het model van JuMP: 8 bouwstenen waar je aan moet werken om zorg te verplaatsen, te vervangen of te voorkomen. De bouwstenen gaan bijvoorbeeld over regionale samenwerking, het tonen van leiderschap of het op orde hebben van de ICT-infrastructuur.

Stroomversnellers en scan

Per bouwsteen zijn één of meerdere stroomversnellers opgesteld: praktische handreikingen voor als je in de organisatie zelf aan slag wil met JZOJP. Ook is met de JuMP-scan in beeld gebracht hoe ver de NVZ-leden zijn met juiste zorg op de juiste plek aan de hand van de 8 bouwstenen. Deze scan leverde waardevolle informatie op voor het programma, en gaf deelnemende organisaties inzicht op welke thema's zij nog stappen kunnen maken.

Meer weten? Bekijk het jaaroverzicht.
 

JuMP

Wil je meer informatie over JuMP? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.