Main content

Interviews, video’s en uitwisseling bij conferentie Uitkomstgerichte zorg

Nieuws

Met een mix van live interviews, video’s en uitwisseling met deelnemers, vond op 17 september de online invitational Uitkomstgerichte zorg plaats. De conferentie had als doel een toelichting te geven op de verschillende onderdelen binnen dit landelijke programma.

Naast de NVZ doen ook de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN), Federatie Medisch Specialisten (FMS) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan dit programma mee. Doel van het programma Uitkomstgerichte zorg is om de komende jaren de beweging naar uitkomstgerichte zorg te versnellen, waaronder het samen beslissen in de spreekkamer en leren en verbeteren op basis van uitkomstinformatie. 

5 lijnen programma Uitkomstgerichte zorg 

Host Marcel Brosens startte de conferentie met een gesprek met 3 gasten vanuit verschillende invalshoeken over uitkomstgerichte zorg in Nederland. Het programma ging verder met een serie korte updates van de trekkers van de 5 lijnen van het programma Uitkomstgerichte zorg:

  • Inzicht in uitkomsten
  • Samen beslissen
  • Organiseren en betalen
  • ICT en toegankelijkheid
  • Leren en veranderen (veranderaanpak)

Landelijke conferentie 2021

In het laatste deel gingen de deelnemers in kleine groepen uit elkaar om samen vooruit te blikken op de landelijke conferentie die voor 2021 staat gepland. Welke onderwerpen en gasten mogen hierin niet ontbreken? En: hoe kunnen we de beweging uitkomstgerichte zorg verder brengen? Deze conferentie in 2021 is toegankelijk voor alle zorgprofessionals en projectleiders binnen de curatieve zorg die Uitkomstgerichte zorg graag verder willen brengen.

Kijk de invitational conferentie uitkomstgerichte zorg terug.

Heb je ideeën voor de landelijke conferentie volgend jaar? Geef ze door via uitkomstgerichtezorg@minvws.nl. Ook vragen kun je mailen.

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg