Main content

Grote deelname aan Masterclasses Digitale Zorg

Nieuws

De online Masterclasses Digitale Zorg voor bestuurders, van het gelijknamige NVZ-programma, kenden grote belangstelling. Van 81% van de NVZ-leden nam een bestuurder deel aan minstens 1 van de masterclasses. 47% van de NVZ-leden was zelfs bij meer dan de helft van de masterclasses vertegenwoordigd. Daarmee is een van de doelstellingen van het programma, 50% van de bestuurders neemt deel aan een van de masterclasses, ruimschoots gehaald.

Verschillende thema’s

De masterclasses vonden plaats tussen januari en september van dit jaar. De thema’s liepen uiteen van ‘Digitaliseringsagenda en transformatiestrategie’, ‘Slim keuzes maken richting een duurzame infrastructuur’, ‘Van fysieke poli naar digitale zorg met telemonitoring’ tot ‘Informatiebeveiliging, privacy en veilig data delen’. 

Spreker van buiten

Tijdens de online bijeenkomsten deelde steeds een bestuurder zijn of haar ervaringen en visie op een specifiek onderwerp, gevolgd door een spreker van buiten. De sprekers vanuit buiten, onder andere uit het bankwezen, de evenementenbranche, vervoersector en sportwereld, lieten zien dat de uitdagingen van de digitalisering niet uniek zijn voor de zorg. De zorgsector is bezig met een inhaalslag op het gebied van digitale transformatie en de bestuurders spelen daar een belangrijke rol in. Dat is gebleken en geïllustreerd tijdens deze masterclasses.    

Bestuurstafel

Digitale transformatie raakt de gehele organisatie en hoort op de bestuurstafel. De masterclasses zijn nu afgerond, maar de dialoog over digitale zorg wordt voortgezet tijdens de NVZ rondetafelbijeenkomsten, gezamenlijke bijeenkomsten voor de bestuurders, CMIO's, CNIOs en CIO/ICT managers. Kijk voor meer informatie op de evenementenpagina.
 

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over digitale zorg