Main content

Griepvaccinatiecampagne 2021 van start: download de toolkit

Nieuws
Griepvaccinatiecampagne 2021 van start: download de toolkit

Met de lancering van de website zogeprikt.nl is de griepvaccinatiecampagne 2021 van start. De campagne is bedoeld om de griepvaccinatie op een positieve wijze bij zorgprofessionals onder de aandacht te brengen. Het nieuwe campagnemateriaal, dat ziekenhuizen zelf kunnen gebruiken, is vanaf nu beschikbaar via zogeprikt.nl.

Griepvaccinatiecampagne

De griepvaccinatiecampagne is door de NVZ ontwikkeld in samenwerking met ActiZ. De doelstelling van deze campagne is om de vaccinatiegraad onder zorgmedewerkers verder te verhogen. Ook dit jaar kunnen ziekenhuizen en categorale instellingen gebruikmaken van het griepvaccinatiecampagnemateriaal om hun personeel te enthousiasmeren de griepprik te halen. 

Nieuw campagnemateriaal 

Alle campagnematerialen die ziekenhuizen zelf kunnen inzetten, worden in een toolkit ter beschikking gesteld. 8 juli 2021 kregen NVZ-leden een e-mail over de campagne waarin ook het wachtwoord staat om toegang te krijgen tot de toolkit. Heb je deze e-mail niet gekregen? Laat het ons weten via mailto:info@nvz-ziekenhuizen.nl.

De toolkit bevat:

  • Een handleiding die inspiratie en houvast biedt voor het organiseren van een interne griepvaccinatiecampagne in het eigen ziekenhuis of categorale instelling;
  • Verschillende materialen zoals posters en visuals voor social media die je zowel vóór als tijdens de griepprikperiode kunt inzetten;
  • Een campagneplan waarin staat hoe je deze materialen kunt inzetten.

Griepvaccinatie en coronavaccinatie

Dit jaar is het heel belangrijk dat zorgpersoneel zich niet alleen laat inenten tegen COVID-19, maar ook tegen de griep. Want griepvaccinatie onder zorgpersoneel is van belang voor het beschermen van patiënten en voor borging van de continuïteit van zorg. Vorig jaar organiseerden verschillende zorgpartijen, waaronder de NVZ, het webinar ‘Een griepprik: waarom zou ik?’. Kijk het webinar terug. Of bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de griepprik.