Main content

Ervaringen delen met praktijkvoorbeelden Samen Beslissen 

Nieuws

Waar werken artsen en verpleegkundigen met keuzehulpen? Wat is de waarde van niet-opereren? En wat betekent dit voor het zorgproces? In veel zorgorganisaties wordt hard gewerkt om Samen Beslissen vast onderdeel te maken van het zorgproces. Het project Leren van de praktijk verzamelt deze praktijkvoorbeelden, om de opgedane ervaringen met elkaar te delen. 

Grootste databank Samen Beslissen

Leren van de praktijk is onderdeel van de lijn Samen Beslissen binnen het landelijke programma Uitkomstgerichte zorg, en wordt gecoördineerd door de NVZ. Voor het project worden praktijkverhalen verzameld van zorgprofessionals, patiënten en kwaliteitsadviseurs in ziekenhuizen, umc’s en zelfstandige klinieken. Een ervaringsdeskundige vertelt hoe hij werkt aan Samen Beslissen, wat het resultaat is en welke investering hiervoor is gedaan. Ook belemmeringen of niet gelukte activiteiten van Samen Beslissen komen aan bod. Het doel is om samen de grootste databank aan te leggen van praktijkvoorbeelden Samen Beslissen.

Platform Uitkomstgerichte zorg

De praktijkvoorbeelden zijn te vinden op het platform Uitkomstgerichte zorg. De lijst met voorbeelden wordt maandelijks aangevuld met nieuwe verhalen. Deze maand zijn praktijkvoorbeelden toegevoegd over Keuzehulpen in het Beatrixziekenhuis, Samen Beslissen met kwetsbare ouderen met een gebroken heup en Samen Beslissen in het nieuwe prostaatkankercentrum van het Reinier de Graaf Gasthuis.

Zelf praktijkvoorbeelden aandragen?

De NVZ is voor Leren van de praktijk nog op zoek naar nieuwe instellingen die hun ervaring met Samen Beslissen willen delen. Gebruik jij op de werkvloer een tool om Samen Beslissen mogelijk te maken? Heb jij Samen Beslissen geïntegreerd in een specifiek zorgpad? Of ben jij op een andere manier aan de slag met Samen Beslissen? Dan nemen we jouw ervaring graag op in de databank.

Kijk voor meer informatie over Leren van de praktijk op het platform Uitkomstgerichte zorg.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Meer over samen beslissen