Main content

Een griepprik is #zogeprikt: meld je aan voor het webinar

Nieuws
Een griepprik is #zogeprikt: meld je aan voor het webinar

Als zorgprofessionals zich laten inenten, is dat de beste preventieve maatregel om patiënten te beschermen tegen griep. En zeg nou zelf: dat is toch #zogeprikt?

Griepvaccinatie belangrijker dan ooit

Vanwege alle COVID-19-maatregelen is het afgelopen jaar geen enkel griepgeval gemeld, maar deskundigen denken dat er mogelijk ‘een zekere rebound’ van het griepvirus in de winter van 2021/2022 kan komen. Als veel maatregelen worden opgeheven kan het zijn dat het griepvirus in het najaar vrij spel heeft. Om de druk op de zorg beheersbaar te houden, is het van groot belang dat zorgpersoneel zich niet alleen laat vaccineren tegen COVID-19, maar zich ook laat inenten tegen de griep. Inenten doe je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor je patiënten, je collega’s en je naasten.

Bescherm jezelf en patiënten tegen griep!

Om deze oproep op een positieve manier onder de aandacht te brengen, wordt aan alle instellingen op zogeprikt.nl een toolkit met campagnematerialen beschikbaar gesteld zodat zij eigen zorgprofessionals kunnen oproepen zich te laten vaccineren tegen de griep.

Webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’

Speciaal voor zorgverleners organiseren verschillende zorgpartijen, waaronder de NVZ, samen het webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’ (pdf) op maandag 27 september 2021 van 16.00 tot 17.00 uur. Tijdens dit webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik. Ook komen vragen aan bod zoals ‘Ik ben al gevaccineerd tegen COVID-19, waarom dan nog een griepprik?’ en ‘Wat zijn de verschillen tussen griep en COVID-19-vaccinatie?’. Via een chatfunctie kun je tijdens het webinar alles over de griepvaccinatie vragen aan de sprekers. Meld je aan voor het webinar.

Zo geprikt

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Meer over de griepcampagne