Main content

‘Een griepprik, waarom zou ik?’: kijk het webinar terug

Nieuws

Tijdens het webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’ op 27 september 2021 gingen zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik. Ook kwamen vragen aan bod als: ‘Ik ben al gevaccineerd tegen COVID-19, waarom dan nog een griepprik?’ en ‘Kun je ziek worden van de griepprik?'.

Vragen en sprekers

Andere vragen die werden beantwoord, waren: ‘De griep is een jaar op vakantie geweest. Wat kunnen we dit jaar verwachten?’, ‘Hoe denken we over vaccinatie tijdens de coronapandemie?’ en ‘Hoe staat het met de vaccinatiegraad bij UMC-medewerkers?’. Via een chatfunctie konden kijkers tijdens het webinar alles over de griepvaccinatie vragen aan de sprekers. Te gast waren:

  • Jan Kluytmans, arts-microbioloog UMC Utrecht
  • Daphne van Wees, epidemioloog/gedragswetenschapper RIVM
  • Jaap Maas, bedrijfsarts Amsterdam UMC
  • Antje de Boer, praktijkondersteuner (POH)/doktersassistente Nederlandse Vereniging Van Doktersassistenten (NVDA)
  • Ted van Essen, voormalig huisarts, voorzitter Nederlandse Influenza Stichting

Seminar op Nationale Griepprikdag 2021

Op 11 oktober 2021, Nationale Griepprikdag, zullen experts zoals Jaap van Dissel, Marion Koopmans en Maarten Postma hun visie delen over de belangrijkste ontwikkelingen rondom influenza. Het is mogelijk om de bijeenkomst op locatie bij te wonen of digitaal te volgen. Meld je aan voor het seminar.

Meer informatie

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de griepprik naar aanleiding van het webinar uit 2020. Op de site zogeprikt.nl lees je meer over de griepvaccinatiecampagne en kun je de toolkit bestellen voor jouw organisatie. 

Bekijk de opname van het webinar terug.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Meer over de griepcampagne