Main content

E-learning vergroot kennis zorgprofessionals over PGO’s

Nieuws

Om persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) breder bekend te maken bij zorgprofessionals, is een e-learning ontwikkeld. In 2 modules krijgt de zorgverlener de basisinformatie die nodig is om met een PGO aan de slag te kunnen, en leert hij of zij waarom een PGO belangrijk is.

Inhoud modules

De modules zijn geschikt voor alle zorgprofessionals. Er is geen specifiek kennisniveau vereist om de e-learning te volgen. Na het volgen van de 2 modules weet je als zorgprofessional wat een PGO is, hoe het in grote lijnen werkt en waar een PGO vandaan komt. Module 1 behandelt:

  • Wat een PGO is; 
  • Voor wie een PGO is;
  • Wat je met een PGO kunt. 


Na het volgen van module 2 weet je:

  • Welke informatie er in een PGO kan staan; 
  • Wat de ontwikkelingen op het gebied van PGO’s zijn; 
  • Wat het verschil tussen een PGO en een portaal is; 
  • Wat het belang van een PGO is.

PGO-alliantie

Voor het opzetten van deze e-learning voor zorgprofessionals hebben meerdere partijen de krachten gebundeld. Dit hebben ze gedaan vanuit de PGO-alliantie, die bestaat uit ruim 50 patiënten-, branche-, consumenten-, en welzijnsorganisaties. Deze alliantie zet zich met het programma PGO on Air in om PGO’s breder bekend te maken en het gebruik ervan te stimuleren. 

De e-learning is bedoeld voor alle zorgprofessionals die hun kennis over PGO’s willen vergroten. De modules zijn online beschikbaar.

VIPP

Wil je meer informatie over Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling tussen Patiënt & Professional (VIPP)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.