Main content

Coaches helpen uitkomstgerichte zorg te realiseren

Nieuws

De eerste groep Coaches Uitkomstgerichte Zorg staat klaar om organisaties te ondersteunen bij de implementatie van uitkomstgerichte zorg in de praktijk. De groep bestaat uit enthousiaste professionals met brede kennis en ervaring binnen uitkomstgerichte zorg. De NVZ verzorgt het onderdeel ‘leren en veranderen’ van het programma uitkomstgerichte zorg van het ministerie van VWS en heeft de coaches geworven en opgeleid. 

Wat doet een Coach Uitkomstgerichte Zorg?

De coaches geven concrete tips en adviezen, helpen met het maken van concrete plannen en het bepalen van focus. En adviseren over te realiseren randvoorwaarden om uitkomstgerichte zorg te laten vliegen in jouw organisatie. De inzet van deze coaches is kosteloos voor de aanvragende zorginstellingen. 

Wie zijn de Coaches Uitkomstgerichte Zorg?

De ambassadeurs en coaches kunnen zijn:

  • Patiënten
  • Medisch specialisten
  • Verpleegkundigen
  • Verpleegkundig specialisten
  • Leidinggevenden
  • Programmamanagers
  • Projectleiders
  • Kwaliteitsadviseurs.

Aan de slag met uitkomstgerichte zorg

Wil jij ook aan de slag met uitkomstgerichte zorg, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je advies nodig om door te pakken op samen beslissen? Wil je hulp bij het gebruiken van uitkomstinformatie door zorgprofessionals om van elkaar te leren & te verbeteren? Of heb je andere vragen of advies nodig op het vlak van uitkomstgerichte zorg? Schakel dan een Coach Uitkomstgerichte Zorg in via een ondersteuningsverzoek.

Zelf coach worden?

Wil je meer weten over wat het betekent om coach uitkomstgerichte zorg te worden? Neem contact op met Jan de Boer. Of meld je direct aan.

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg