Main content

Campagne #dikkedankjewel krijgt vervolg in 2021

Nieuws

Ieder jaar op 12 mei is de ‘Dag van de verpleging’ een moment voor alle werkgevers in de zorg om hun medewerkers in het zonnetje te zetten. Na de succesvolle #dikkedankjewel socialmediacampagne in 2020, die vanuit ActiZ, VGN en Zorthuisnl werd geïnitieerd, krijgt deze een vervolg in 2021. Dit jaar doen meer brancheverenigingen in de zorg mee, waaronder de NVZ.

Waardering uitspreken

Met een #dikkedankjewel nemen ActiZ, VGN, NVZ, NFU en Zorgthuisnl het initiatief om waardering uit te spreken aan alle medewerkers in ziekenhuis-, ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg. Een digitaal bedankje dat individuele zorgorganisaties ook zelf kunnen versturen aan hun medewerkers en delen op hun sociale media.

Vervolg: werken in de zorg is een rollercoaster 

Aangezien de #dikkedankjewel-campagne in 2020 goed aansloeg onder leden van de 3 initiatiefnemers, borduren we hier graag op voort. Zorgmedewerkers hebben ook afgelopen jaar weer een enorme veerkracht laten zien. Ondanks moeilijke omstandigheden slagen ze er altijd weer in om met veel creativiteit en flexibiliteit, persoonlijke aandacht en warme zorg te bieden. Daar is het nieuwe animatieconcept op gebaseerd. Visueel gaat de campagne er dus net iets anders uitzien dan vorig jaar. 

Personalisatie

In 2020 hebben we gezien dat het persoonlijk maken van de video een grote meerwaarde heeft voor de campagne. Het personaliseren van de video maken we dit jaar ook weer mogelijk. 

Campagnetoolkit

Om onze leden in staat te stellen de campagne op tijd uit te rollen, stellen we deze ter beschikking in de week van 3 mei via NVZ Kennisnet, groep Communcatie & Marketing. Deze groep is beschikbaar voor communicatiemedewerkers werkzaam bij onze lidinstellingen. De campagne bestaat uit:

  • een algemene video (animatie);
  • een te personaliseren video (animatie), en;
  • banners voor de verschillende socialmediakanalen.

Om een beeld te krijgen: de #dikkedankjewel campagne van 2020 kun je terugkijken op YouTube, of Google op #dikkedankjewel. 
 

Werkgroep Communicatie en marketing

Wil je meer informatie over Communicatie en Marketing? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.