Main content

Beluister de podcast ‘Videoconsulten in Amsterdam UMC: onderzoek en lessons learned’

Nieuws

In Amsterdam UMC werd al een paar jaar onderzoek gedaan naar videoconsulten en was veel theoretische kennis in huis, toen de coronacrisis uitbrak. En die zorgde voor een – letterlijk – vliegende start van de invoering. Daarover gaat de nieuwste aflevering van de podcast Digitale zorg ‘Videoconsulten in Amsterdam UMC: onderzoek en lessons learned.'

‘Op sneakers en klompen’

In deze aflevering praten hoogleraar Simulatie, Serious Gaming en Applied Mobile Healthcare aan de Universiteit van Amsterdam, chirurg in het Amsterdam UMC en CMIO bij VWS Marlies Schijven en arts-onderzoeker Esther Barsom over videoconsulten. Onder andere over het promotieonderzoek dat Esther ernaar deed en over de lessen die zijn geleerd tijdens de razendsnelle implementatie ‘op sneakers en klompen’ vorig jaar.

VIPP 5 en Digitale Zorg

De podcasts over digitale zorg worden gemaakt door de programma’s VIPP 5 en Digitale Zorg. Wil je meer podcasts van de NVZ horen? Kijk op de podcastpagina op onze website of abonneer je op Podcasts NVZ in je favoriete podcast-app. 

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over digitale zorg