Main content

Beluister de eerste podcast Digitale Zorg: Telebegeleiding bij hartfalen

Nieuws

De NVZ-programma’s Digitale Zorg en VIPP 5 lanceren een reeks podcasts met bijbehorende lunchbijeenkomsten. De eerste podcast is nu te beluisteren en gaat over telebegeleiding bij hartfalen. Het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis biedt aan mensen met hartfalen de mogelijkheid om thuis begeleid en gemonitord te worden via de app CWZ Thuis. De app maakt het mogelijk voor zorgverleners om op afstand de gezondheidssituatie van patiënten in de gaten te houden. 

Verpleegkundig specialist Kim van Zutphen en projectleider Evelynn Conrads vertellen in deze eerste podcastaflevering over de app en hun ervaringen ermee. Ze worden geïnterviewd door Liesbeth van der Heijden van de NVZ. De lunchbijeenkomst die bij deze podcast hoort, vindt plaats op woensdag 3 februari van 12.00 tot 12.45 uur.

Slimme Zorg Estafette

Met 4 boeiende combinaties van een podcast plus lunchbijeenkomst doet de NVZ mee aan de Slimme Zorg Estafette. Elke aflevering bevat een mooi voorbeeld van digitale zorg. In de podcasts vertellen zorg- en andere professionals, bestuurders en patiënten over hun ervaringen met digitale zorg. Tijdens de lunchbijeenkomsten beantwoorden diezelfde sprekers jouw vragen die je van tevoren kunt mailen of tijdens de bijeenkomst kunt stellen. 

Digitale Zorg en VIPP 5

De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s Digitale Zorg en VIPP 5. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Je kunt je al aanmelden voor de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Je beluistert de podcasts via Spotify, iTunes of de podcast-app op je smartphone.