Main content

Beluister de derde podcast Digitale Zorg: Digitale meedenkconsulten

Nieuws

De NVZ-programma’s Digitale Zorg en VIPP 5 lanceren een reeks podcasts met bijbehorende lunchbijeenkomsten. De derde podcast is nu te beluisteren en gaat over digitale meedenkconsulten. De Tjongerschans in Heerenveen biedt een gemakkelijke en laagdrempelige manier om huisartsen te voorzien van behandeladvies door medisch specialisten. De Tjongerschans gebruikt de digitale meedenkconsulten sinds kort samen met huisartsenpraktijken in de provincie Friesland. Ook andere ziekenhuizen gaan er gebruik van maken in de toekomst.

Programmamanager Jasper Verhoef en projectleider ICT Nikki van der Werf vertellen hoe ze de ontwikkeling van digitale meedenkconsulten hebben aangepakt en wat de eerste ervaringen zijn. Ze worden geïnterviewd door Ana Karadarevic van de NVZ. De lunchbijeenkomst die bij deze podcast hoort, vindt plaats op woensdag 17 februari van 12.00 tot 12.45 uur.

Slimme Zorg Estafette

Met 4 boeiende combinaties van een podcast plus lunchbijeenkomst doet de NVZ mee aan de Slimme Zorg Estafette. Elke aflevering bevat een mooi voorbeeld van digitale zorg. In de podcasts vertellen zorg- en andere professionals, bestuurders en patiënten over hun ervaringen met digitale zorg. Tijdens de lunchbijeenkomsten beantwoorden diezelfde sprekers jouw vragen die je van tevoren kunt mailen of tijdens de bijeenkomst kunt stellen. 

Digitale Zorg en VIPP 5

De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s Digitale Zorg en VIPP 5. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Je kunt je al aanmelden voor de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Je beluistert de podcasts via Spotify, iTunes of de podcast-app op je smartphone.

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.