Main content

Bekijk en vergelijk jouw ziekenhuis op Ziekenhuischeck

Nieuws

Hoeveel heropnames zijn er in mijn ziekenhuis? Hoe vaak krijgen mensen een complicatie na een heupoperatie? Waar kan ik het beste terecht voor een kijkoperatie in de knie? Op Ziekenhuischeck.nl geven alle Nederlandse ziekenhuizen samen inzicht in de kwaliteit van hun patiëntenzorg. De cijfers over 2018 staan nu online.

Patiënten en familieleden kunnen op Ziekenhuischeck.nl de kwaliteit van zorg per behandeling inzien. Ook kunnen ze ziekenhuizen eenvoudig met elkaar vergelijken, of opzoeken wat de afstand is tot ziekenhuizen in de buurt.

Zorg op de juiste plek

Een aantal operaties, zoals bij longkanker of prostaatkanker, worden niet in alle Nederlandse ziekenhuizen aangeboden. Op Ziekenhuischeck.nl staat waar de operatie wel wordt aangeboden. Of met welk gespecialiseerd ziekenhuis het eigen ziekenhuis samenwerkt.

Waar komt de informatie vandaan?

De informatie op Ziekenhuischeck.nl is afkomstig uit de cijfers die worden aangeleverd aan de Inspectie voor Jeugd en Gezondheidszorg en Zorginstituut Nederland. Wijkt een uitkomst af van het landelijk gemiddelde? Dan geeft het ziekenhuis hierop een toelichting.

Voor patiënten

Ziekenhuischeck.nl is een initiatief van alle Nederlandse ziekenhuizen en wordt gecoördineerd door de NVZ en de NFU. Er staat informatie op over 19 veelvoorkomende of planbare behandelingen en 8 algemene kwaliteitsonderwerpen. Het doel van de website is patiënten en familieleden inzicht te geven in kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen. De site is oktober 2018 online gegaan, en is inmiddels ruim 80.000 keer bezocht.

Kijk op ziekenhuischeck.nl.

Ziekenhuischeck

Wil je meer informatie over Ziekenhuischeck? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over ziekenhuischeck