Main content

Antonius Ziekenhuis Sneek over op Horizontaal Toezicht

Nieuws

Het Antonius Ziekenhuis is over op Horizontaal Toezicht sinds 1 januari 2020. Om hiertoe te komen, heeft het ziekenhuis de afgelopen periode intensief samengewerkt met zorgverzekeraar De Friesland, een dochteronderneming van Achmea. Het Antonius ziekenhuis en De Friesland zijn een meerjarencontract overeen gekomen.

Goede registratie

Horizontaal Toezicht is een vorm van vergoeding van de zorgkosten op basis van samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars, en wederzijds vertrouwen en transparantie. “Met Horizontaal Toezicht zetten we in op goede registratie vanaf de start door onze verpleegkundigen en artsen. We hebben een zorgadministratie die dat ondersteunt en controleert,” aldus Sandra Timmermans, lid van de raad van bestuur van de Antonius Zorggroep.

Efficiënter en transparanter

In plaats van tijdrovende controles achteraf, nadat de facturatie en betaling al achter de rug zijn, worden de declaraties volgens het first time right-principe uitgevoerd. Door een focus op de kwaliteit van bedrijfsprocessen worden fouten voorkomen. Deze manier van werken is niet alleen efficiënter en transparanter, maar ook effectiever.

Zorg op de juiste plek

Het meerjarenakkoord dat met de zorgverzekeraar is afgesloten, biedt voor zowel De Friesland  als voor Antonius Zorggroep de gelegenheid om de afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord goed in te kunnen vullen. Met dit meerjarencontract gaan beide partijen intensiever samenwerken om zorg op de juiste plek te realiseren en de ziekenhuiszorg voor Noordoostpolder, Urk en Zuidwest- Friesland ook in de toekomst betaalbaar te houden.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.