Main content

4 keer een podcast plus lunchbijeenkomst over digitale zorg

Nieuws

Met 4 boeiende combinaties van een podcast plus lunchbijeenkomst doet de NVZ mee aan de Slimme Zorg Estafette. Elke aflevering bevat een mooi voorbeeld van digitale zorg. In de podcasts vertellen zorg- en andere professionals, bestuurders en patiënten over hun ervaringen met digitale zorg. Tijdens de lunchbijeenkomsten beantwoorden diezelfde sprekers jouw vragen die je van tevoren per e-mail kunt sturen of tijdens de bijeenkomst kunt stellen. 

De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door de programma’s Digitale Zorg en VIPP 5. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Je kunt je al aanmelden voor de bijeenkomsten. Deelname is gratis.

Lunchbijeenkomsten en podcasts digitale zorg

Telebegeleiding hartfalen CWZ

CWZ biedt aan mensen met hartfalen de mogelijkheid om thuis begeleid en gemonitord te worden via de app CWZ Thuis. De app maakt het mogelijk voor zorgverleners om op afstand de gezondheidssituatie van patiënten in de gaten te houden. Beluister de podcast. De lunchbijeenkomst is op woensdag 3 februari van 12.00 – 12.45 uur. 

Telemonitoring COVID-19-patiënten

Net als in veel ziekenhuizen versnelde de coronapandemie de ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Zo introduceerde het ziekenhuis telemonitoring voor mensen met COVID-19, die stabiel zijn maar nog wel zuurstof nodig hebben. Beluister de podcast. De lunchbijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 februari 2021 van 12:00 tot 12:45 uur. 

Digitale meedenkconsulten van Tjongerschans

Samen met 2 andere ziekenhuizen in de regio, huisartsen en zorgverzekeraar De Friesland ontwikkelde Tjongerschans zogenaamde ‘digitale meedenkconsulten’. Een gemakkelijke en laagdrempelige manier om huisartsen te voorzien van behandeladvies door medisch specialisten. Beluister de podcast; verder praten doe je tijdens de lunchbijeenkomst op woensdag 17 februari 2021 van 12:00 tot 12:45 uur. 

Virtual hospital Maasziekenhuis Pantein

Met zijn virtual hospital zet Maasziekenhuis Pantein een nieuwe stap in de online dienstverlening aan patiënten. Dankzij de virtuele spreekkamers verschijnt de dokter vaker ‘in de huiskamer’. Hoe dat geregeld werd hoor je in de podcast vanaf donderdag 18 februari, de lunchbijeenkomst is op donderdag 25 februari 2021 van 12:00 tot 12:45 uur

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.