Main content

Nationale Ziekenhuis Imago Benchmark

In samenwerking met onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy heeft de NVZ in 2019 een grootschalig landelijk imago-onderzoek uitgevoerd. Op nvz-zorgimago.nl staan de belangrijkste landelijke resultaten.

In samenwerking met onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy heeft de NVZ in 2019 een grootschalig landelijk imago-onderzoek uitgevoerd. In deze grote Nationale Ziekenhuis Imago Benchmark beoordeelden meer dan 16.000 respondenten (patiënten, bezoekers en inwoners) de ziekenhuizen in hun regio op bekendheid, beeldvorming en voorkeur. De belangrijkste landelijke resultaten staan op de speciale website over het Zorg Imago

Imago ziekenhuis onder huisartsen 

Een belangrijke conclusie uit het landelijke imago-onderzoek van 2017 is dat het advies van de huisarts één van de de belangrijkste redenen is om voor een ziekenhuis te kiezen. Het standpunt van de huisarts is dus cruciaal. Om die reden organiseerde de NVZ in 2018 - samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) - het onderzoek de Nationale Ziekenhuis Imago Benchmark Verwijzers. Hoe kijken huisartsen aan tegen de ziekenhuisbranche en op basis waarvan verwijzen zij hun patiënten naar de ziekenhuizen? Dat is de hoofdvraag uit het grote imago-onderzoek gehouden onder 1.700 huisartsen. De resultaten van het onderzoek naar het imago van de zorg onder huisartsen staan op de website over het Zorg Imago

Ziekenhuizen vergelijken 

Ziekenhuizen die willen weten hoe het eigen ziekenhuis wordt beoordeeld op bekendheid, reputatie, imago en loyaliteit kunnen bij Newcom Research & Consultancy een eigen rapportage afnemen. Uniek aan deze monitor is dat je de sterke punten van het ziekenhuis ten opzichte van de landelijke benchmark ziet. Op aanvraag kunnen ziekenhuizen de eigen resultaten ook vergelijken met de regionale cijfers. 

Meedoen? 

Wil je weten hoe het imago van jouw ziekenhuis beoordeeld wordt? Vraag dan meer informatie aan over de benchmarkmogelijkheden en prijzen via de website van Newcom Research & Consultancy. Of bel 088 770 46 00. De NVZ heeft speciale tarieven afgesproken voor haar leden. 

Werkgroep Communicatie en marketing

Wil je meer informatie over Communicatie en Marketing? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over services & producten