Main content

Kwaliteitsvenster revalidatie

Services & productenKwaliteitsvenster revalidatie

Revalidatiecentra in Nederland zijn open over hun kwaliteit van zorg. Daarom hebben zij samen het Kwaliteitsvenster revalidatie ontwikkeld.

Op de website Kwaliteitsvenster revalidatie vindt een patiënt kwaliteitsinformatie over revalidatiecentra op 10 thema’s. 

Kwaliteit van zorg 

Het Kwaliteitsvenster revalidatie bestaat uit onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van zorg van een revalidatiecentrum. Bijvoorbeeld de zorg na een beroerte, het aantal patiënten met doorligwonden of hoe de patiënten de revalidatie-arts en het team beoordelen. 

Overzichtelijk

Patiënten zien in één oogopslag hoe hun revalidatiecentrum scoort op een bepaald onderwerp. Ten opzichte van eerdere jaren, een landelijke gemiddelde en/of de norm. Revalidatiecentra geven zelf een toelichting op de score. Waarom scoort de instelling hoger of lager dan het gemiddelde? En wat doet de instelling om de resultaten te verbeteren?

De cijfers zjin afkomstig uit indicatoren die revalidatiecentra aanleveren aan Zorginstituut Nederland (ZN). Voor het Kwaliteitsvenster revalidatie worden geen aparte registraties bijgehouden. De cijfers worden jaarlijks bijgewerkt. 

Alle revalidatiecentra 

Kwaliteitsvenster revalidatie is een initiatief van de NVZ en Revalidatie Nederland. Alle centra voor medisch specialistische revalidatie die lid zijn van de NVZ doen mee. Ook een aantal ziekenhuizen met een eigen revalidatieafdeling delen hun cijfers op Kwaliteitsvenster revalidatie. 

Kijk op Kwaliteitsvenster revalidatie voor een overzicht. 

Kwaliteitsvenster revalidatie

Wil je meer informatie over het Kwaliteitsvenster revalidatie? Word dan lid van de werkgroep Kwaliteitsvenster revalidatie op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over kwaliteitsvenster revalidatie

Meer over services & producten