Main content

Griepvaccinatiecampagne

Elke winter houdt de griep Nederland in zijn greep met alle gevolgen van dien: risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en extreem verhoogde werkdruk. Om de risico’s van de griep binnen de zorginstellingen te verkleinen, is een griepvaccinatiecampagne ontwikkeld.

Zorgverleners en medewerkers in de zorgsector lopen niet alleen een groot risico om griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten. Daarom is het belangrijk om griep uit de organisatie te houden. Voor de medewerkers zelf, voor patiënten en voor de collega’s. Want de gevolgen van een stevige griepepidemie zijn enorm: risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en extreem verhoogde werkdruk. 

Haal je #prikkie en #voorkomgriep

Met een vaccin neemt de kans op griep aanzienlijk af en krijg je toch griep dan word je met een vaccinatie minder ziek. Het is dus van groot belang dat iedereen die bij een zorginstelling werkt zich laat vaccineren. Daarom is een griepvaccinatiecampagne ontwikkeld.

Campagnetoolkit

Op voorkomgriep.nl kunnen zorginstellingen een campagnetoolkit downloaden om naar eigen inzicht in te zetten. Op de website is een algemene handleiding beschikbaar, net als een campagneplan, infographic en een prikkalender, waarop prikmomenten en klinische lessen kunnen worden toegevoegd. Posters, banners en flyers kunnen worden voorzien van het logo van de instelling en de locatie waar de griepvaccinatie gehaald kan worden.

Meer over de griepcampagne

Meer over patiëntveiligheid