Masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap

Wat zijn de effecten van het nieuwe pensioenstelsel voor 40-50 jarigen?

Graag nodigen wij je uit voor de 9e en laatste masterclass in de reeks Arbeidsmarkt & Werkgeverschap. Op dinsdag 24 januari van 08.00 - 09.00 uur staat deze online masterclass in het teken van de pensioentransitie. Deze masterclass is speciaal bedoeld voor bestuurders.

Het is weliswaar de laatste van de reeks van 2022, maar gelukkig niet de laatste van 2023! De bestuursadviescommissie Arbeidszaken geeft ook in 2023 een nieuwe reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap, met interessante onderwerpen die verband houden met de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt en de NVZ Werkgeversvisie.

Pensioen in transitie: wat staat ons te wachten?

Uiterlijk 1 januari 2027 moet een nieuw pensioenstelsel in werking treden. De Tweede Kamer behandelt op dit moment de hiertoe benodigde wet, de Wet toekomst pensioenen. De NVZ bepaalt mede hoe de nieuwe pensioenregeling van PFZW eruit ziet en hoe de transitie vorm krijgt. Veel besluiten moeten sociale partners al in 2023 nemen. In de masterclass gaan we in op deze besluiten en het nieuwe stelsel. Op interactieve wijze staan we stil bij de effecten voor de groep van 40- tot 50-jarigen, die onder het nieuwe stelsel mogelijk te weinig pensioen opbouwt. En bij de vraag: hoe ga je om met de groep zzp-ers die niet bij PFZW aangesloten is.

Programma

Het programma voor de masterclass is in ontwikkeling. Zo gauw het bekend is, delen we het met je. Na de uitzending delen we ook de presentatie en de opname met de deelnemers voor eventuele verdere verspreiding in de ziekenhuizen.

Over de masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap

In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Het illustreerde de huidige actualiteit en urgentie van een soepel functionerende arbeidsmarkt en modern werkgeverschap. Op verzoek van de Bestuursadviescommissie Arbeidsmarkt en ter versterking van de afspraken uit de Verklaring VAZ verzorgt de NVZ daarom exclusief voor jou als bestuurder in 2022 en 2023 een reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap. Tijdens de masterclasses praten we je bij over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein.

De masterclasses zijn online bijeenkomsten van 1 uur. Het zijn korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector. Je kunt deelnemen aan de gehele reeks, of de masterclasses afzonderlijk volgen.

Soort
Bijeenkomsten
Datum
24-01-2023
Tijd
08:00 - 09:00
Locatie
Online
Kosten
€ 0.00 p.p.