Vacature senior communicatieadviseur (32-36 uur)

Vacature

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is een invloedrijke speler in de zorgsector. Onze ruim 100 leden zijn algemene ziekenhuizen en categorale instellingen, zoals audiologische-, kanker-, revalidatie- en dialysecentra en radiotherapeutische instituten.

De NVZ-organisatie bestaat uit drie onderdelen: Beleid & Advies, Programma’s & Projecten en Staf & Ondersteuning. Kijk voor meer informatie op NVZ (nvz-ziekenhuizen.nl).

Wij zoeken een senior communicatieadviseur met redactionele kwaliteiten en ervaring met woordvoering en social media.

Word jij enthousiast van een veelzijdige communicatiefunctie binnen een hecht team van communicatieprofessionals? Sta je graag in de lead bij het bedenken en maken van scherpe teksten en het creëren van aanspreekbare content? Dan is het werken als senior communicatieadviseur bij de NVZ wellicht dé volgende stap in jouw carrière.

Bij de NVZ heeft jouw werk impact. De leden van de NVZ zetten zich iedere dag in voor het verlenen van persoonlijke, toegankelijke en betaalbare zorg.

Jouw werk

Als senior communicatieadviseur analyseer je communicatievraagstukken en je adviseert erover. Je denkt mee over hoe wij onze boodschappen kunnen laten landen bij de ziekenhuizen, media en in het maatschappelijk debat. In deze functie ligt daarnaast een sterk accent op het maken van content. Bijvoorbeeld voor onze websites, de ledenberichten en social media. In het bijzonder ben je betrokken bij de communicatie van de NVZ over de cao en de AMS (arbeidsvoorwaarden medisch specialisten).

Wat ga je doen

 • Je ontwikkelt en voert communicatieplannen over specifieke thema’s van de NVZ uit;
 • Je schrijft en redigeert toegankelijke teksten voor de websites, persberichten, ledenberichten en social media;
 • Je ontwikkelt goede content voor de campagnes van de NVZ;
 • Je ondersteunt en versterkt de woordvoering van de NVZ;
 • Je ondersteunt het cao-team tijdens de totstandkoming van en communicatie over de cao ziekenhuizen en AMS;
 • Je helpt inhoudelijke collega’s, zoals beleidsadviseurs, met het opstellen van online teksten of andere content en voert eindredactie over deze content.

Wij vragen

Je bent niet alleen een deskundige, initiatiefrijke en flexibele persoonlijkheid, maar je kunt ook goed schrijven. Hoe ziet jouw profiel eruit:

 • Je bent ondernemend en toont eigenaarschap;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur / contentspecialist;
 • Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau, met een afgeronde relevante opleiding (bij voorkeur op het gebied van communicatie, journalistiek of de Nederlandse taal);
 • Je werkt constructief samen met collega’s in je team; daar waar nodig weet je hen te coachen;
 • Je hebt ervaring met socialmediakanalen en bent bekend met de trends en weet wat juist wel of niet werkt;
 • Je hebt strategisch inzicht en bent in staat om zowel het team, maar ook ons MT mee te nemen hierin;
 • Je hebt een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en bedenkt nieuwe communicatie-initiatieven.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende functie in een uitdagende en veranderende werkomgeving. Het dienstverband wordt voor een jaar aangegaan met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, met een maximum startsalaris van € 5.883,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (=36 uur). Vakantietoeslag is 8,33% en eindejaarsuitkering is 8,33%.

Informatie en procedure

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in bovenstaand profiel? Stuur voor 7 juni a.s. je motivatie en cv naar Joke Goris, P&O manager (peno@nvz-ziekenhuizen.nl). Vermeld als onderwerp “vacature senior communicatieadviseur”.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rolf Vermeulen, manager Staf en Ondersteuning, bereikbaar via 06 5381 7914 of met Tom Ponjee, coördinator communicatie, telefoon 06 1347 3442.