Main content

Dupp-campagne

De Dupp-campagne is onderdeel van het VIPP-programma. Het doel van deze campagne is om de patiënt te informeren over online inzage en aan te moedigen gebruik te maken van online gezondheidsomgevingen. Om zo meer grip te krijgen op de eigen gezondheid. 

De dupp-campagne is onderdeel van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP). Duppen is een nieuw werkwoord. Het betekent Digitale Uitwisseling tussen Patiënt (of Persoon) en Professional. Het gaat over het uitwisselen van medische informatie tussen patiënt of persoon en professionals. Duppen gaat over digitale zorg, over het altijd en overal toegang hebben tot eigen medische informatie. Als mensen duppen, dan kunnen ze thuis nog eens rustig nalezen wat de dokter heeft verteld. Of de laatste laboratoriumuitslagen of een overzicht van medicijnen bekijken. Duppen helpt mensen hun zorg beter te begrijpen. 

Online inzage voor patiënt

Het doel van de dupp-campagne is om de patiënt te informeren over online inzage en aan te moedigen gebruik te maken van online gezondheidsomgevingen. Zo krijgt de patiënt namelijk meer grip op de eigen gezondheid. De campagne heeft ook als doel de zorgverlener te ondersteunen bij het gebruik van online dienstverlening in de zorg.

Meer over de dupp-campagne

Meer over digitalisering