Main content

Campagne ZEKER

Zorginstellingen verwerken en wisselen gevoelige gegevens uit. Veilig en verantwoord omgaan met deze gegevens is daarbij van groot belang. Doe mee aan de campagne ZEKER, en bescherm de privacy van patiënten. 

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen besteden continu aandacht aan het veilig gebruiken en bewaren van gevoelige informatie. Toch gaat het zo nu en dan mis. In een sector met hoge werkdruk en meer dan 200.000 (ziekenhuis)medewerkers, kan er altijd ergens een veiligheidslek ontstaan.

Jaarlijkse campagne

Om extra aandacht te besteden aan informatieveiligheid, organiseren zorginstellingen jaarlijks in het najaar de campagne ZEKER. De campagne is gericht op zorgmedewerkers. En geeft concrete handvatten wat je zelf kunt doen om de privacy van patiënten te beschermen. Zo kunnen zorgprofessionals een online zelftest doen om hun kennis te testen over privacy en informatiebeveiliging. Daarnaast wordt informatiemateriaal verspreid. 

Samenwerking 

ZEKER is een initiatief van de NVZ in nauwe samenwerking met het Netwerk Informatiebeveiliging van de NVZ. In 2017 is de campagne samen gevoerd met GGZ Nederland, en in 2018 met eerstelijnsorganisatie InEen.

Meer weten? Kijk op zorgzekeren.nl

Informatiebeveiliging in de zorg

 

Wil je meer informatie over Informatiebeveiliging in de zorg? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over ZEKER

Meer over digitalisering