Main content

Themabijeenkomst toegankelijke en begrijpelijke communicatie

Beschrijving & programma

Welke ondersteuning kan de zorgverlener en de patiënt helpen bij het meegaan in de beweging van online inzage via PGO’s? Hoe kun je als instelling patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden ondersteunen? Wat komt er allemaal kijken bij toegankelijke en begrijpelijke communicatie over PGO’s en welke hulpmiddelen zijn aanwezig? Deze vragen staan centraal tijdens de themabijeenkomst toegankelijke en begrijpelijke communicatie op 27 januari aanstaande.

VIPP 5 organiseert van 13.15 tot 16.00 een online themabijeenkomst over dit onderwerp. Er worden inhoudelijke verhalen met tips en handvaten gedeeld en er is genoeg ruimte voor interactie en discussie. Nadien is ook nog tijd om kennis te maken met enkele PGO’s.

Programma


Opening en stand van zaken VIPP 5

Sessie 1 Pharos
Hoe kun je mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden ondersteunen in de beweging van online inzage via PGO’s? Pharos biedt de mogelijkheid voor deelnemers om zich te verplaatsen in iemand voor wie ‘digitaal meedoen’ niet vanzelfsprekend is. Ook zal Pharos je laten kennismaken met praktische tools.

Korte koffie break

Sessie 2 Verbind.MedMij
Hoe nodig je als zorgverlener je patiënt uit om - tijdens of direct na een consult of contact - op een toegankelijke en gemakkelijke manier gegevens op te halen in zijn PGO? MedMij bedacht hiervoor Verbind.MedMij, een concept om gegevensuitwisseling te stimuleren in het contact tussen zorgverlener en patiënt.

Afsluiting themabijeenkomst toegankelijke en begrijpelijke communicatie.

Rond 15.00 uur start de PGO demomarkt. Hier kan je kennismaken met enkele PGO’s.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor projectleiders en communicatie adviseurs betrokken bij VIPP 5 van NFU, NVZ en ZKN instellingen. 

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deze themabijeenkomst. Graag bij aanmelding registeren met het e-mailadres van de instelling waar je werkzaam bent.
Inschrijvingen met andere e-mailadressen (privé of consultancybureaus) worden niet geaccepteerd.

Vragen?

Neem contact met ons op via vipp@nvz-ziekenhuizen.nl of 06-1294 9287.Datum & tijd
donderdag 27 januari 202213:15 tot 16:00 uur
Locatie
Digitale bijeenkomst
Kosten
Gratis voor NVZ-ledenNiet-leden betalen €0
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Themabijeenkomst toegankelijke en begrijpelijke communicatie
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.