Main content

Moving Magazine FZO-opleidingen in de lift

Beschrijving & programma

Doe mee aan het Moving Magazine ‘FZO-opleidingen in de lift’

Hoe kunt u als bestuurder of manager vraagstukken rondom opleiden en arbeidsmarkt regionaal oppakken? Omdat te weinig gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteuners worden opgeleid, heeft de Taskforce FZO in 2019 een aantal aanbevelingen gedaan waarmee de problemen aangepakt kunnen worden. Zodat de zorg in de komende jaren niet in het gedrang komt. Deze aanbevelingen van de Taskforce FZO zijn nog onverkort van kracht.

In het Moving Magazine ‘FZO-opleidingen in de lift’ ziet u aan de hand van verschillende invalshoeken hoe het vraagstuk in de regio's wordt aangepakt. Laat u zich door goede voorbeelden inspireren! Aan bod komt hoe bestuurlijke afspraken worden gemaakt, hoe in de regio écht samen wordt gewerkt, op welke wijze anders opgeleid wordt en welke rol een FZO-programmamanager daarbij kan spelen. Dit laatste betreft een nieuwe functie die al in enkele FZO-regio’s is geïntroduceerd naast de FZO-regiocoördinatoren.

Aan tafel in de studio gaan we live in gesprek met Anita Wydoodt, bestuurder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en voorzitter van de Taskforce FZO en Madelon Panman, FZO-regiocoördinator en manager Erasmus MC Academie en SkillsLab & Simulation Center. Gespreksleider aan tafel is Wouter van der Horst van de NVZ .

Voor wie
Bestuurders, managers, leidinggevenden en verder iedereen die geïnteresseerd is in het opleiden van gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteuners.

Organisatie
Het webinar wordt georganiseerd door NFU en NVZ.

Programma
Adviezen Taskforce FZO
Tafelgesprek met Anita Wydoodt (voorzitter taskforce FZO).

Anders opleiden
Gesprek aan tafel met Anita Wydoodt en Madelon Panman naar aanleiding van voorbeelden uit het Erasmus MC en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Het belang van regionale samenwerking en bestuurlijk commitment
Dubbelinterview Wouter Loef, manager peri-operatieve zorg van het Martini Ziekenhuis en UMCG-bestuursvoorzitter Ate van der Zee.

Programmamanagement
De fijne kneepjes van het vak toegelicht door programmamanager Stéphanie van Heusden van het LUMC.

Uitdagingen voor de toekomst
Vervolggesprek aan tafel met Anita Wydoodt en Madelon Panman over nieuwe uitdagingen op opleidingsgebied, zoals CZO Flex Level, flexibele opschaling IC’s, functie- en taakdifferentiatie, capaciteitsplanning, werken in teams, BMH en technische opleidingen.


Voor meer info: info@zmt-ziekenhuizen.nl. 


Datum & tijd
dinsdag 11 mei 202115:00 tot 16:00 uur
Locatie
Online evenement
Kosten
Gratis voor NVZ-ledenNiet-leden betalen €0
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Moving Magazine FZO-opleidingen in de lift
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.