Main content

Masterclass voor bestuurders: Flexibiliteit van zorgprofessionals in balans

Beschrijving & programma

In september schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Het illustreerde de huidige actualiteit en urgentie van een soepel functionerende arbeidsmarkt en modern werkgeverschap. Op verzoek van de Bestuurs adviescommissie Arbeidsmarkt en ter versterking van de afspraken uit de verklaring VAZ verzorgt de NVZ daarom exclusief voor u als bestuurder in 2022 een reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap. De masterclasses worden georganiseerd door het programma Zorgprofessionals Maken de Toekomst! (ZMT!). Graag nodigen we u uit voor deze reeks.

Inhoud en doelstellingen
Tijdens de masterclasses wordt u bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein. U krijgt daarnaast specifieke kennis over het realiseren van de afspraken uit de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg. Deze kennis kan bijdragen aan de visie en implementatiestrategie van uw eigen organisatie op arbeidsmarktbeleid, lokaal en in de regio. En om daar samen met uw HR- en opleidingsprofessionals verder vorm aan te geven.

Vorm
De masterclasses bestaan uit online bijeenkomsten van een uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector. U kunt deelnemen aan de gehele reeks, maar de masterclasses zijn ook goed afzonderlijk te volgen.

Deze eerste masterclass heeft als thema ‘Flexibiliteit van zorgprofessionals in balans’ en komt voort uit een studie die is gedaan in opdracht van sociale partners bij de Cao Ziekenhuizen naar de huidige praktijk en de gewenste (lokale) invulling van flexibele inzet van vaste medewerkers in de branche ziekenhuizen. 

Het programma ziet er als volgt uit:

• Inleiding op het thema Flexibele inzet van zorgprofessionals – Marjolein Tasche, bestuurder Franciscus Gasthuis & Vlietland
• Opbrengsten uit het onderzoek - Henk Jan Messchendorp, onderzoeker/directeur NZI
• Ervaringen uit het Groene Hart Ziekenhuis, Marlies Telgenkamp, bestuurder Groene Hart Ziekenhuis
• Inspiratie van buiten de zorg: ervaringen KLM, Dinette Ros, director cabin crew planning
Naast bovenstaande programmaonderdelen is er ruimte voor vragen en het gesprek met elkaar.

Vervolg van de reeks
In het vervolg van de reeks vindt elke zes weken een masterclass plaats. Het gaat daarbij om de volgende onderwerpen:
Taakherschikking VS/PA (maart)
Het potentieel in eigen huis benutten (april)
Modern werkgeverschap (mei)
CZO-opleidingen (FZO & CZO Flex Level) (juli)
Professionele zeggenschap (september)
Innovaties die de arbeidsmarkt versterken (oktober)
Innovatief stages organiseren (november)
Arbeidsmarktcommunicatie (januari)
Datum & tijd
dinsdag 25 januari 202208:00 tot 09:00 uur
Locatie
Webinar
Kosten
Gratis voor NVZ-leden
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass voor bestuurders: Flexibiliteit van zorgprofessionals in balans
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.