Main content

Masterclass Innovaties die de arbeidsmarkt versterken

Beschrijving & programma

U kunt zich voor de masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap aanmelden via deze link.


Graag nodigen wij u uit voor de zevende masterclass in de reeks Arbeidsmarkt & Werkgeverschap, met als thema ‘innovaties die de arbeidsmarkt versterken’. In het Integraal Zorgakkoord neemt innovatie een belangrijke plek in om passende zorg mogelijk te maken. Maar hoe maak je van het ziekenhuis het ‘positieve innovatie-ecosysteem’, dat in het IZA wordt genoemd? Is een ziekenhuisorganisatie daarvoor dynamisch genoeg? En hoe ervaren medewerkers alle technische innovaties? 

In deze masterclass beperken we ons niet tot de innovatie zelf maar focussen we ook op  de betekenis die er aan wordt gegeven, onder andere door medewerkers. Tijdens de masterclass geeft Daan Dohmen, hoogleraar Digitale Transformatie in de Zorg, lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) een presentatie. Daan combineert ondernemerschap, wetenschap en zijn kennis over gezondheidszorg met een ‘menselijke maat’, om zo innovatieve oplossingen te vinden. Daarnaast is er een inspirerend voorbeeld uit het CWZ.

 

De masterclass vindt online plaats op dinsdag 1 november van 08.00 – 09.00 uur en is exclusief voor bestuurders. De presentaties worden na de masterclass gedeeld met de deelnemers, zodat u deze in eigen huis kunt verspreiden.

 

Het programma ziet er als volgt uit: 
• Inleiding op het thema – Marjolein Tasche, voorzitter raad van bestuur Franciscus Gasthuis  & Vlietland 

• Ervaringen uit het CWZ – Ale Houtsma, voorzitter raad van bestuur CWZ 
• Inspiratie van buiten -  Daan Dohmen, CEO en oprichter van Luscii, hoogleraar Digitale Transformatie in de Zorg 

 

Naast bovenstaande programmaonderdelen is er ruimte voor vragen en het gesprek met elkaar.  


U kunt u voor de masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap aanmelden via deze link.

 

Over de masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap  
In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg
(VAZ). Het illustreerde de huidige actualiteit en urgentie van een soepel functionerende arbeidsmarkt en modern werkgeverschap. Op verzoek van de Bestuursadviescommissie Arbeidsmarkt en ter versterking van de afspraken uit de Verklaring VAZ verzorgt de NVZ daarom exclusief voor u als bestuurder in 2022 een reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap. Tijdens de masterclasses wordt u bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein. De masterclasses bestaan uit onlinebijeenkomsten van een uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector.  

 

In het vervolg van de reeks vinden er nog twee masterclasses plaats. Het gaat daarbij om de volgende onderwerpen: 

Modern Werkgeverschap op 13 december 2022 
Arbeidsmarktcommunicatie op 24 januari 2023 

 

Doet u mee? We zien uw aanmelding graag tegemoet! 

 

 

Datum & tijd
dinsdag 1 november 202208:00 tot 09:00 uur
Locatie
Online bijeenkomst
Kosten
Gratis voor NVZ-leden