Main content

Masterclass Innovatief stages organiseren

Beschrijving & programma

Graag nodigen wij u uit voor de vierde masterclass in de reeks Arbeidsmarkt & Werkgeverschap, met als thema Innovatieve stages. In deze masterclass bespreken we hoe innovatieve stages ingezet kunnen worden om meer zorgprofessionals op te leiden.

 

10% meer stageplaatsen. Dat is een van de afspraken uit de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg, die de NVZ-leden vorig jaar onderschreven. De krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende zorgvraag maken het nodig om meer studenten op te leiden. Tegelijk is dat lastiger dan ooit. Uitval en uitstroom van zittende medewerkers en de drukte rondom coronapatiënten en inhaalzorg maken dat er nauwelijks mensen vrijgemaakt kunnen worden voor de begeleiding van stagiaires. Er is ook goed nieuws: het ministerie van VWS heeft extra middelen toegezegd voor innovatieve vormen van stagebegeleiding. Over die innovatieve stages gaat deze masterclass.

 

De masterclass vindt online plaats op dinsdag 31 mei van 08.00 – 09.00 uur.

 

Sprekers

De sprekers zijn onder meer Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum en Wideke Nijdam, bestuurder van het Zuyderland.

 

Aanmelden
U kunt u voor de vierde masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap aanmelden via deze link.

 

Over de masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap
In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Het illustreerde de huidige actualiteit en urgentie van een soepel functionerende arbeidsmarkt en modern werkgeverschap. Op verzoek van de Bestuursadviescommissie Arbeidsmarkt en ter versterking van de afspraken uit de Verklaring VAZ verzorgt de NVZ daarom exclusief voor u als bestuurder in 2022 een reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap. Tijdens de masterclasses wordt u bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de  NVZ-strategie op dit terrein. De masterclasses bestaan uit online bijeenkomsten van een uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector. U kunt deelnemen aan de gehele reeks, maar de masterclasses zijn ook goed afzonderlijk te volgen.

Vervolg van de reeks
In het vervolg van de reeks vindt elke zes weken  een masterclass plaats. Het gaat daarbij om de volgende onderwerpen:

 

  Het Potentieel in eigen huis benutten                                                     26 april
CZO-opleidingen

 

5 juli

Professionele zeggenschap

 

13 september

Innovaties die de arbeidsmarkt versterken

 

1 november

Modern werkgeverschap

 

december

Arbeidsmarktcommunicatie

 

JanuariU wordt zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de definitieve data van het vervolg van de reeks en de mogelijkheden om u aan te melden. Doet u mee? We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Datum & tijd
dinsdag 31 mei 202208:00 tot 09:00 uur
Locatie
Online bijeenkomst
Kosten
Gratis voor NVZ-leden
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass Innovatief stages organiseren
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.