Main content

Masterclass Digitale Zorg voor bestuurders: Standaardisatie en hergebruik data, datadriven cultuur

Beschrijving & programma

Masterclasses Digitale Zorg: 16 februari 2021

Ziekenhuizen gaan de komende jaren een inhaalslag op het gebied van digitale zorg maken. Van de fax en dvd naar elektronische gegevensuitwisseling. Van fysieke polibezoeken naar digitale zorg met monitoring en beeldcontact op afstand. Van de dokter bepaalt op basis van generieke protocollen, naar samen beslissen op basis van datagedreven voorspellende modellen en Artificial Intelligence. Door de coronacrisis is de noodzaak voor digitale zorg nog verder toegenomen. Dit heeft geleid tot een versnelling en tegelijkertijd is aandacht voor structurele borging in het zorgproces nodig. De digitale transformatie raakt de gehele organisatie en het netwerk waarin ziekenhuizen opereren en is daarmee echt een thema voor op de bestuurstafel. Bestuurders moeten daarom een digitaliseringsagenda hebben en een visie op hoe zij de transformatie in hun instelling gaan realiseren.

Speciaal voor bestuurders organiseert de NVZ een reeks aan masterclasses over digitale zorg. Tijdens de masterclasses krijgt u meer zicht op de landelijke ontwikkelingen, handvatten om de transformatie in gang te zetten en met uw CMIO, CNIO en CIO succesvol digitale zorg in te zetten.


Masterclass 2: ‘Standaardisatie en hergebruik data, datadriven cultuur'

Eenheid van taal en het gebruik van informatiestandaarden zijn randvoorwaardelijk om de juiste informatie op de juiste plek te krijgen en te zorgen dat data hergebruikt kunnen worden om de zorg beter te maken. Hiervoor zijn ook open systemen nodig. Zo kunnen artificiële intelligentie (AI) en big data ondersteunen bij het stellen van de diagnose en het maken van een behandelplan op basis van de meest toepasselijke inzichten. Gegevens die in het ziekenhuis worden verzameld, kunnen worden verrijkt met data van de patiënt. Bijvoorbeeld uit ‘wearables’, apps, of specifiek voor een polibezoek ingevoerde vragenlijst waarmee tijd bespaard kan worden. Het gaat niet langer alleen om het vastleggen van data voor eigen gebruik, maar juist om het geschikt en beschikbaar maken van data zodat de waarde van de geleverde zorg verhoogt kan worden. Datadriven zorg vraagt ook een datadriven cultuur.

Tijdens deze masterclass wordt dieper ingegaan op het realiseren van de randvoorwaarden, de mogelijkheden voor datadriven zorg en de transformatie naar een datadriven cultuur. 

Hierna volgen nog zeven masterclasses over verschillende digitale zorg onderwerpen. De bestuurders ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze masterclasses.

Datum & tijd
dinsdag 16 februari 202112:30 tot 13:30 uur
Locatie
Digitale bijeenkomst
Kosten
Gratis voor NVZ-leden
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass Digitale Zorg voor bestuurders: Standaardisatie en hergebruik data, datadriven cultuur
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.