Main content

Bijeenkomst Samenwerken zonder keurmerk

Beschrijving & programma

Ziekenhuizen zoeken samen met patiëntenverenigingen naar nieuwe manieren om de kwaliteit van zorg en informatievoorziening aan patiënten te blijven verbeteren. Hiertoe organiseren NVZ, Amphia, Bravis en ETZ op 9 december een bijeenkomst. Vertegenwoordigers van drie patiëntenverenigingen zullen hun toekomstvisie op de samenwerking met ziekenhuizen toelichten; aansluitend vindt een discussie plaats.

 

Aanleiding

Keurmerken zijn weinig onderscheidend meer en leiden in een aantal gevallen tot extra financiële of administratieve lasten. Eind januari 2019 adviseerden NFU en NVZ ziekenhuizen dan ook om te stoppen met keurmerken. In de afgelopen periode hebben verschillende ziekenhuizen, in overleg met hun medische staf en cliëntenraden, hun deelname aan een groot aantal keurmerken stopgezet.

 

Programma

De opening vindt plaats door Christianne Lennards, lid raad van bestuur van Amphia en tevens NVZ-bestuurslid. Vervolgens presenteren vertegenwoordigers van drie patiëntenverenigingen hun toekomstvisie op de samenwerking met ziekenhuizen:

14.15-14.30 uur: Anke Vervoord (Harteraad),

14.30-14.45 uur: Hester Rippen (Kind & Ziekenhuis),

14.45-15.00 uur: Marielle van Oort (KBO PCOB).

Na een korte pauze wordt tussen 15.15-16.00 uur in kleinere setting met elkaar gediscussieerd.

Aansluitend vindt een borrel plaats.


Doelgroep: Managers/medewerkers Kwaliteit en Communicatie en cliëntenraden van NVZ-leden in de regio West- en Midden-Brabant


Voor organisatorische vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Heleen Steenbeek, bereikbaar via telefoonnummer 06 12 17 80 90 of via e-mail bijeenkomsten@nvz-ziekenhuizen.nl.

Datum
maandag 9 december 201914:00 tot 16:00
Locatie
AmphiaMolengracht 21 4818 CKBredaWebsiteRoute
Spreker
Kosten
Gratis voor NVZ-ledenNiet-leden betalen €0
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Bijeenkomst Samenwerken zonder keurmerk
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.