Main content

Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS)

De arbeidsvoorwaarden voor medisch specialisten zijn vastgelegd in de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS). Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor medisch specialisten in dienstverband.

De Arbeidsvoorwaardenregeling Medische Specialisten is bepaald door de Federatie Medisch Specialisten, de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband en de NVZ. Deze 3 partijen onderhandelen op vaste tijden over de inhoud van de arbeidsvoorwaarden. Zo zorgen ze ervoor dat de voorwaarden goed passen bij de wensen van medisch specialisten. 

Specifieke voorwaarden 

De Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten is formeel onderdeel van de Cao Ziekenhuizen. Maar het is wel een zelfstandige regeling speciaal voor medische specialisten met afwijkende arbeidsvoorwaarden. De regeling heeft bijvoorbeeld een andere arbeidsduur van maximaal 45 uur, een eigen beloningsgebouw en specifieke afspraken over het verrichten van diensten. 

Cao Ziekenhuizen 

Op de pagina's van de Cao Ziekenhuizen-website vind je meer informatie over de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten.

Cao Ziekenhuizen

De Cao Ziekenhuizen en Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS) hebben een eigen website. Wil je meer informatie over de Cao Ziekenhuizen of AMS? Kijk dan op cao-ziekenhuizen.nl.

Meer over arbeidsmarkt

Kennisnet

Wil je meer informatie over arbeidstijden en werkdruk van artsen? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.