NVZ-Podcast: Corona- en energiecrisis, inflatie en koopkrachtverlies: "8 op de 10 zorgmedewerkers maakt zich zorgen over financiële situatie"

Nieuws

De coronacrisis was nauwelijks voorbij en vervolgens werden we meteen in de volgende crisis gestort. Die van explosief gestegen energieprijzen, een duurder en duurder leven door de inflatie en koopkrachtverlies. 90% van de ziekenhuizen dreigt volgend jaar in de rode cijfers te komen, zo voorspelt een rapport van het onderzoeksbureau Finance Ideas. Maar ook zorgmedewerkers voelen deze crisis keihard in de portemonnee. De overheid tast overigens ook diep in de buidel om het financiële leed te verzachten.

Financiële impact zorgmedewerkers

In de NVZ-podcast: Corona- en energiecrisis, inflatie en koopkrachtverlies: "8 op de 10 zorgmedewerkers maakt zich zorgen over financiële situatie", lichten Henriëtte Davelaar van PGGMenco en Anne Megens van de werkgeversvereniging AWVN, hun onderzoeken naar de financiële impact voor zorgmedewerkers toe. Bedrijfskundige Anouk ten Arve vertelt over de effecten van financiële druk op het dagelijks functioneren. Psychosociale klachten zijn veelal het gevolg.

Beluister de podcast: Corona- en energiecrisis, inflatie en koopkrachtverlies: "8 op de 10 zorgmedewerkers maakt zich zorgen over financiële situatie":

Meer informatie

Website: zuurstofvoorzorgprofessionals.nl

Rapport: Meer dan 90% van de ziekenhuizen dreigt in de rode cijfers te komen

Persbericht AWVN: 71% van de werkgevers geeft iets extra's aan werknemers 

Lees meer over