Main content

Goede voornemens volhouden met een beloning op maat

Aan het woord

Goede voornemens om te stoppen met roken? Een beloning die afgestemd is op je persoonlijke beloningsvoorkeur kan wel eens de doorslag geven om het vol te houden. Onderzoek van het Erasmus MC gaat ziekenhuizen hierbij helpen. In het PERSIST-onderzoek worden inzichten uit de economie, psychologie, epidemiologie en geneeskunde gebundeld. De eerste instellingen doen nu ervaring op met de nieuwe methodiek. Ziekenhuizen met interesse kunnen nog aanhaken. 

Alle ziekenhuizen staan voor de uitdaging om in 2025 rookvrij te zijn. Dat betekent werk aan de winkel met het inrichten van rookvrije locaties. Veel ziekenhuizen zijn al zo ver. Maar er is ook actie nodig gericht op het gedrag van medewerkers. Mensen die in de zorg werken, hebben een voorbeeldfunctie voor de patiënten die aan hun zorgen zijn toevertrouwd. Wie als zorgmedewerker rookt, schaadt niet alleen zijn eigen gezondheid maar is mogelijk ook ongeloofwaardig in het oog van patiënten. Genoeg redenen om personeel te helpen stoppen met roken. 

Hulpmiddel voor werkgevers

Nienke Boderie is onderzoeker in opleiding op het gebied van public health. Zij is nu 1,5 jaar bij het PERSIST-onderzoek betrokken. De afkorting staat voor PERSonalised Incentives for Supporting Tobacco cessation among healthcare employees. Door mee te doen aan dit onderzoek maken deelnemers kans op tegoedbonnen als ze succesvol stoppen met roken. Dit kan tot €450 oplopen. “We brengen in kaart wat het effect is van gepersonaliseerde beloningen in combinatie met een stoppen-met-roken-training, op het langdurig volhouden van stoppen met roken onder zorgmedewerkers. Met de kennis die dit onderzoek oplevert, kunnen we werkgevers in de zorg helpen om hun medewerkers gericht te ondersteunen in het stoppen met roken”, vertelt Boderie.

Onderzoeker Nienke Boderie
Onderzoeker Nienke Boderie

Persoonlijk advies werkt

Uit de psychologie en gedragseconomie is bekend dat mensen verschillend reageren als ze een financiële beloning kunnen krijgen. De één wil bij een prestatie het liefst gelijk een beloning ontvangen, de ander heeft het geduld om zich iets langer in te zetten en daar een hogere beloning voor te krijgen. En ook al denk je dat je je bewust bent van je eigen motieven en gedrag, veelal handel je onbewust. Boderie: “Dat principe passen we toe bij het PERSIST-onderzoek. Uniek aan dit onderzoek is dat we kijken welk beloningsschema het beste past bij de kenmerken van de individuele deelnemer. We nemen bij mensen die via een groepstraining gaan stoppen met roken eerst een vragenlijst af. Daaruit rolt een persoonlijk advies. Zo past bij de ene deelnemer een model waarbij hij of zij een hogere beloning in de vorm van cadeaubonnen aan het begin van het stoptraject krijgt, en later in het traject minder. De andere deelnemer is het meest gebaat bij een beloningsmodel waarbij dit precies andersom is. Er is ook een model waarbij deelnemers eigen geld inleggen, dat ze samen met de beloningen kunnen terugverdienen. Mensen houden er niet van geld te verliezen en dan kan dit borgmodel een goede stimulans zijn om het stoppen met roken vol te houden.” 

Lees meer (pdf)

Bekijk de werkgeversinformatie (pdf)

Preventie

Wil je meer informatie over Preventie? Word dan lid van de werkgroepen over preventie op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.